Het blijvende voordeel van een tijdelijke topvrouw

We weten het bij Woman Capital al jaren: juist bij een tijdelijke aanstelling met verstrekkende bevoegdheden komt duidelijk het belang naar voren van de kwaliteiten waarin vrouwelijke managers uitblinken. Goed luisteren, snel doordringen tot de kern, evenwichtige beslissingen nemen, snel één worden met de flow van de organisatie en die tegelijk aanvullen of juist ombuigen.

Bij interim-management is de tijd beperkt en effectiviteit een must. Dat vraagt om een objectieve blik en doortastend handelen met oog voor de menselijke maat. Bij Woman Capital begrijpen we dit als geen ander. Wij hebben keer op keer gezien hoe de frisse blik van een vrouwelijke manager hét ingrediënt was dat het verschil maakte tussen stagnatie en succes.

Diversiteit en leiderschap

Wij geloven in bevlogen zakelijkheid. Onze topvrouwen zijn onafhankelijke denkers en doeners die gaan voor kwaliteit, en die daarbij de vruchten plukken van een fijnbesnaard en kritisch empathisch vermogen. Met een objectieve blik en een compromisloze integriteit overzien zij de vele belangen die elkaar in het proces tegenkomen.

We geloven ook dat leiderschap op topniveau vraagt om een bijzonder evenwicht tussen vakkennis en menselijk inzicht, knopen doorhakken en bruggen bouwen. Het vermogen om die complexe balans te vinden en te bewaken is een kwaliteit waarin met name vrouwelijke managers excelleren. Onze visie op executive interim-management is daarom: het geheime ingrediënt waar u naar op zoek bent, is diversiteit.