Bercan Günel“De Opzij Top 100 is veel te wit, schreef El Maroudi onlangs op Joop.nl“. Günel gaat een dialoog aan en legt uit waarom.

‘Wat me stoort,’ zegt Bercan Günel, oprichter van Woman Capital en jurylid van de Top 100, ‘is dat je op de boodschapper schiet. Als je zegt, de lijst is te wit: eens. Als je zegt, daar moeten we wat aan doen: eens. Maar als je zegt, Opzij maakt een waardeloze lijst, zeg ik: onzin.’ Want, zo stelt Günel, de Top 100 gaat over vrouwen op besluitvormende posities, die dankzij hun plek in staat zijn impact te hebben. ‘Wij maken ze zichtbaar en dat is hard nodig. Van de vierhonderd topposities in de raden van bestuur van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland wordt maar 7,8 procent bezet door een vrouw. En geloof me, toen we zeven jaar geleden met de lijst begonnen, was dat nog minder. Het was toen een hele klus om die honderd machtige vrouwen überhaupt te vinden. Nu is dat niet meer zo. Er is wat veranderd, en al is het nog lang niet genoeg: is het belangrijk om onze successen te vieren. Dat doen we met de jaarlijkse Top 100.’

Een diverse lijst moet er hoe dan ook komen. Een Top 25 Koplopers – vrouwen die het verschil maken. Te presenteren in het voorjaar.

Lees hier het volledige artikel van Opzij.