NL2025 logo

NL2025 is een platform waarin onder andere bestuurders en leiders uit de culturele en wetenschappelijke wereld, kunstenaars, CEO’s en sporters (“Aanjagers”) zich hebben verenigd. Bercan Günel is een van deze aanjagers en zet zich in, op persoonlijke titel, voor een betere toekomst van Nederland. NL2025 richt zich op drie thema’s: onderwijs, duurzame groei en vitale samenleving. Uit de enquête ‘Namens Nederland’ uitgevoerd door onder andere NL2025 onder meer dan 100.000 inwoners van Nederland is namelijk gebleken dat zij binnen die thema’s verbeteringen voor de toekomst willen zien én zich daarvoor willen inzetten.

Samen maken we Nederland

Als je meer dan 100.000 inwoners van Nederland vraagt om in een paar woorden te vangen wat ze trots maakt op Nederland en wat hun Nederland van de toekomst is, dan is onderstaande ‘woordenwolk’ het resultaat. Iedereen die we deze woordenwolk laten zien, herkent zijn Nederland van vandaag erin. Tegelijk willen we allemaal een beter Nederland doorgeven aan volgende generaties.
NL2025
Dat ‘beter’, daar heeft iedereen wel ideeën over. Dat we prettiger met elkaar samenleven en dat onze welvaart stijgt. Dat andere landen een voorbeeld nemen aan ons onderwijs, onze gezondheidszorg, onze duurzame samenleving, onze vitaliteit en ons innovatief banenscheppende ondernemerschap. Dat we slimmer omgaan met wat schaars is. En dat we bij dat alles iedereen ‘aan boord’ houden. Dit is nodig. Want ons land biedt veel kansen, kansen voor volgende generaties en voor hen moeten wij het fundament leggen. Onze welvaart en die van onze kinderen is namelijk niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld vanwege de –externe – wereldwijde concurrentie, maar ook vanwege de –interne – druk, zoals de vergrijzing. Daarom zullen ze met elkaar de kansen, die er volop zijn, moeten zoeken en uitwerken. Een stip op de horizon neerzetten.
Meer informatie over NL2025 leest u hier.